Volkswagen влиза във WRC? Най-накрая...

Main March 11, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3786 views | no comments

Многобройни източници споделят от вчера, че VW планира влизане на фирмен състав в световния рали-шампионат WRC. Слухове за евентуалното участие на групировката от Волфсбург в световните ралита циркулират не от вчера и днес. Последните идеи бяха, че машината за пробив в шампионата на VW ще бъде новото Scirocco, но последното развитие на нещата сочи, че емблемата на вълците най-вероятно ще носи ново "бойно" Polo R, развито на базата на пистов вариант на колата.

Volkswagen Polo WRC ще има 1.6-литров бензинов турбо мотор, развит от сегашния мотор на Polo R. Tочните данни на състезателния мотор в момента не са ясни, но е ясно, че Volkswagen вече не смята Scirocco за потенциален кандидат за участие във WRC, най-вече заради габаритите на автомобила. Както изглежда именно те не отговарят на изискванията на FIA за размерите на състезателен автомобил във World Rally Championship.

По примера на Mini, Volkswagen, след дългото изчакване, ще направи няколко проби на автомобила с пилот Юхо Ханинен в едно или две състезания, следващата година ще бъдат повече, а през 2013-а се очаква и пълна програма.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...