Volkswagen ще участва във WRC

Main March 14, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2533 views | no comments

Немският гранд Volkswagen ще се присъедини към заводските отбори на Citroen, Ford и Mini в Световния рали шампионат, съобщава Autosport. VW ще представи програмата си за WRC на рали „Португалия" по-късно този месец, а очакваният бюджет ще е в рамките на 100 милиона евро. Според първоначални данни се смяташе, че концернът ще използва Sirocco като база за рали колата си, но сега стана ясно, че неговото място ще бъде заето от по-малкия Polo. Техническата подготовка на автомобила за надпреварите от WRC ще бъде поверена на френския инженер Франсоа-Ксавие Демезон, който е работил и за тимовете на Citroen, Peugeot и Subaru. Все още липсва официална информация кои ще бъдат пилотите на новия отбор, но според спекулации в медиите, единият от тях ще бъде Петер Солберг.
Малко след като информацията бе обявена, босът на Citroen Оливие Канел коментира, че не се бои от присъединяването на Volkswagen към WRC, както и от обявения им огромен бюджет.
VW влезе в рали „Дакар" също с голям финансов гръб, каза Канел. - Но Mitsubishi успя да спечели без много пари. И колата им беше червена, ако си спомняте. Не се притеснявам от плановете на Volkswagen, това е начинът, по който работят германците. Даже напротив - радвам се, защото по този начин WRC ще стане още по-интересен."

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...