Volvo обещава

Main July 15, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 13995 views | no comments

Volvo обещава "Край на катастрофите през 2020 г." Компанията иска да промени несправедливостта по пътищата, слагайки край на смъртните случаи и нараняванията във всички свои модели през 2020 г. Всеки нов автомобил е по-безопасен и сигурен от своя предшественик. Интересно е, че в наши дни фокусът се е изместил. Сега Volvo колите не само предпазват водача и неговите спътници, а с иновативните и единствени по рода си системи за безопасност, се стремят да предотвратят изцяло възможен инцидент. Според проучвания благодарение на предпазния колан системата за предупреждаване с автоматично спиране и City Safety нараняванията във Volvo автомобилите са намалели с 50%, считано от 1960 г.
Визията на шведската компания за бъдещето включва един по-широк поглед върху безопасността. Затова експертите работят упорито върху пет основни аспекта:

- Нормално шофиране! Водачът трябва да е добре информиран за състоянието на автомобила. Той трябва да е концентриран и фокусиран върху пътната обстановка.
- Конфликтна ситуация! Технология трябва да помогне на шофьора да се справи с възникналата трудност.
- Предпазване от сблъсък! Автомобилът трябва да реагира по-бързо от човешката реакция, за да предотврати инцидент.
- Редуциране на щетите! Системите за сигурност на автомобила трябва да редуцират силата на удара, за да предпазят хората.!
- След сблъсъка! Автомобилът автоматично подава сигнал за инцидента до екипа за Спешна помощ, като информира са степента на произшествието.

Бъдеще нови Volvo автомобили ще разговарят помежду си, като разменят информация относно пътната настилка, трафика и метеорологичните условия. Модерният "швед" ще комуникира със своя събрат като го алармира. Например: "Ти и аз сме на път да се блъснем. Ако нашите шофьори, не реагират, ние трябва да направим нещо". За бъдеще без катастрофи и наранявания е нужна помощ и от заобикалящата ни среда. Затова от години Volvo работи в тясно сътрудничество с шведската пътна администрация. Целта е да се намери начин автомобилът да комуникира и с инфраструктурата.
Volvo инвестира значителни средства и в проучвания как ще изглежда и реагира бъдещият шофьор, който ще бъде доста по-мобилен. Шведската компания е част от европейския проект euroFOT. Съвместно с едни от най-известните и уважавани инженери на нашето съвремие са инсталирали секретни камери и технологии в близо 100 автомобила Volvo (модели XC70 и V70). Целта е да се проучи как реагира водачът в различни ситуации на пътя.

 
Keywords:   volvo
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...