Всеки четвърти британец хваща кормилото пиян

Main July 15, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 14465 views | no comments

Около 25% от британците си позволяват да седнат зад кормилото в нетрезво състояние. Такива данни разпространи телевизионният канал Sky, като се позовава на анонимно социологическо изследване, в което се казва, че в сравнение с миналата година делът на такива водачи се е увеличил. Освен това още 25% считат за нормално да управляват автомобилите си в подобно състояние, а други10% се уверени, че могат да карат кола дори и след две-три напитки твърд алкохол.
Експертите смятат, че с подобни резултати може да се очаква сериозно влошаване на статистиката за пътните инциденти през лятото. Във Великобритания юли и август традиционно се смятат за най-опасните месеци като количество произшествия с пияни шофьори. Дори и през декември, когато се празнува Рождество Христово, пияните на пътя са по-малко.
В същото време, независмо от безобразното отношение на англичаните към алкохола на пътя, правителството на Обединеното кралство не бърза с въвеждане на много по-строги мерки в законодателството си. Днес във Великобритания е допустимо да управляваш автомобил с 0,8 промила алкохол съдържание в кръвта Това е един от най-високите показатели в Европа, въпреки това смъртността на пътя остава много ниска в сравнение с други страни на ЕС.

 
Keywords:   sky
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...