Volvo C30 Electric: Първите 250 още през тази година

Main April 5, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2435 views | no comments

Volvo обяви, че първите 250 представителя на електрическото С30 ще бъдат доставени на специално избрани клиенти в Европа през втората половина на тази година.

"Получихме положителни сигнали от пазара. Първите клиенти ще бъдат организации с големи автомобилни паркове.Автомобилите ще отидат в Швеция, Норвегия, Белгия, Холандия, Франция, Германия, както и в САЩ и Китай, коментира Ленарт Стегланд, директор на подразделението Специални Автомобили на Volvo Cars.

"Очаква се до 2020 година, между пет и десет процента от автомобилите в Швеция да бъдат с електрическо задвижване, споделя Стегланд. "В периода 2020-2025 очакваме пазарният дял на електрическите автомобили в Европа да бъде между 3 и десет процента, допълва той.

С един заряд на своята батерия (2х140 килограма, 24 kWh), Volvo C30 Electric е в състояние да измине до 150 километра. "150 километра са значително по-голямо разстояние от това, което изминават за един ден над 90% от общите ползватели. Средният показател за света е около 45 километра дневно, казва Стегланд.

Електромоторът на автомобила е с мощност от 111 конски сили и обещава въртящ момент от 220 Нм. Електрическата кола може да се ускори от 0 до 70 км/ч за 6.5 секунди, а максималната й скорост на движение е 130 км/ч.

 
Keywords:   volvo, volvo c30, volvo cars
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...