Volvo Car Corporation работи над нови системи за безопасност

Main July 9, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2495 views | no comments

Лидерът в автомобилната безопасност Volvo си е поставил амбициозната цел през 2020 г. да няма сериозно наранени или убити при катастрофа с участието на нова кола от марката. За целта компанията започва активно да разработва редица системи и технологии, които да бдят над човешкия живот.
Голяма част от тях са насочени към шофьора в съвременните условия на трафик. Проучване сочи, че днешните водачи използват между 25 и 30% от времето си зад волана, за да правят неща, различни от шофирането, като най-вече става въпрос за мобилна комуникация и проверка на имейли, което неизменно отнема от вниманието от пътя.
Така че Volvo Car Corporation е фокусирала усилията си върху три основни области – да останеш безопасно в лентата, в която си, да избегнеш инциденти на кръстовища и пешеходни пътеки и да не блъснеш случайно преминаващо диво животно. Именно такива проекти за системи са процес на разработка.
Първата е т.нар. Autonomous Driving Support, която помага на шофьора да следва ритъма на трафика в задръстена пътна лента с помощта на данните от камерата и радарите. Те карат автомобила автоматично да следва колата пред него на безопасно разстояние.
Кръстовищата са най-сложната част от съвременния трафик. Специална система от сензори ще следи ситуацията на пътя и в критични моменти ще набива автоматично спирачки при необходимост.
Така бъдещите автомобили от марката ще приличат повече на хора – ще разполагат със сензори вместо очи, компютри вместо мозъци и спирачки вместо мускули.
На дълъг път извън града инцидентите с диви животни са голям проблем. Тук на помощ ще дойде и съответната система за разпознаването им както денем, така и нощем. Тя е доработен вариант на съществуващата вече фирмена технология за различаване на пешеходци.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...