Volvo Ocean Race пристига в Нова Зеландия на 8 март

Main March 1, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 9180 views | no comments

Най-трудното и престижно състезание по ветроходство в света – Volvo Ocean Race - е в разгара си. На 19 февруари регатата потегли от Саня, Китай, като на 8 март се очаква да пристигне в Оукланд, Нова Зеландия. В момента се води люта битка за първото място между отборите на Telefonica и Groupama. Непосредствено зад тях приближава и скритият фаворит за титлата – Puma Ocean Racing.
Знаменитата регата на Volvo се провежда на всеки три години, като над 1 милиард души следят на живо битката на титаните в океана. В България надпреварата добива все по-голяма популярност. Тази година, според данни на шведската марка, близо 5000 наши сънародници са се регистрирали за актуална информация относно регатата.
Volvo създаде Ocean Race през 2001 г. В тази регата се състезават само най-добрите от най-добрите. Това е Еверестът на окенските надпревари, според всички моряци по света. Екипажът на всяка лодка се състои от 11 души. Връзката помежду им е по-силна от всяка друга. Всеки от тях е готов да даде живота си, за да живее другият.
Доказателство за истинска любов и подкрепа е семейството на Рик Деп, който се състезава в екипажа на Puma Ocean Race. Докато той се бори със зъби и нокти за първото място дълбоко в Атлантическия океан, неговата съпруга Анастасия го дарява с прекрасна дъщеричка на име Изабела. В нощта на 27 февруари щастливият татко Деп получава съобщение от Volvo, че вече е баща.
Рик Деп и екипажът му се очаква да пристигнат в Оукланд на 8 март, точно за световния празник на жената.
Интересно е, че при прекосяването на океаните температурата на палубите на яхтите варира от -5 до +40 градуса по Целзий. Всеки член на екипажа разполага само с един комплект резервни дрехи и с по две консерви замразена храна дневно, за да оцелее. Но екипажите на Volvo Ocean Race знаят, че може да е и по-тежко, както и че ще се справят, защото са истински мъже.


 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...