Volvo S80 - лукс, динамика и скандинавски дизайн

Main October 27, 2006 | Auto-Press.net A- A+ 1124 views | no comments

Новото Volvo S80 е луксозен автомобил, чиято елегантност и динамичен профил са повлияни от модерния скандинавски дизайн. Комбинацията от високо ниво на прецизност и щедро вътрешно пространство, в допълнение към световно известните седалки на Volvo и широкия набор от интелигентни функции, създава продукт, отличаващ се с изключително висок комфорт и луксозно излъчване.

Новото Volvo S80 има същата обща дължина като предшественика си (4850 мм), но е с 27 мм по-широк и 34 мм по-висок. Междуосието е по-дълго, а следата - по-широка. Всичко това създава изключително различни пропорции, което прави автомобила още по-внушителен и с по-силно присъствие на пътя.

"Целта на нашия дизайн беше новото Volvo S80 да изразява елегантност, будност и гладко движение, казва Стив Матин, Директор на дизайна в Volvo Cars. "Стремихме се да постигнем това с по-овални форми, по-високи сводове и по-полегати линии.

Вътрешният дизайн на новото Volvo S80 изцяло кореспондира на елегантния и луксозен екстериор. Характеризира се с изчистени повърхности, хармонични линии и вълнуващи контрасти – израз на традиционния скандинавски дизайн. Разстланите линии на екстериора се предават във вътрешния дизайн на автомобила.

"Само погледнете горната част на инструменталния панел, казва Стив Матин. "За мен тя прилича на недокосната снежна поляна. И това е всъщност смисълът на скандинавския дизайн – ние черпим вдъхновение от природата, която ни заобикаля.

Новото Volvo S80 – размери (в сравнение с предишния модел S80)
Дължина 4850 мм (4850 мм)
Ширина 1860 мм (1833 мм)
Височина 1488 мм (1454 мм)
Междуосие 4850 мм (4850 мм)
Предна следа 1588 мм (1582 мм)
Задна следа 1585 мм (1560 мм)

Новото Volvo S80 е първият седан на Volvo, който се задвижва от компактен, напречно монтиран V8 двигател, който беше представен за пръв път във Volvo XC90. Уникалният дизайн със 60 градусов ъгъл между цилиндрите го прави един изключително компактен V8 двигател. И чрез обръщането на традиционното изместване на двата реда цилиндри и поставянето на левия ред по-напред от десния, се постига оптимална форма на двигателя за монтаж в моторния отсек.

Нещо повече - целият корпус на двигателя е изработен от алуминий, което резултира в ниско тегло и добра горивна икономичност. Балансиращ вал, който се върти в посока, обратна на посоката на въртене на коляновия вал, спомага за равномерния ритъм на работа на двигателя.

V8 двигателят е изключително мощен. Внушителната кубатура от 4.4 литра, мощността от 315 к.с. и не по-малко от 440 Нм въртящ момент предоставят мощта и скоростта, които са нужни за истински ентусиазирано шофиране. Впечатляващите 370 Нм въртящ момент са налични при 2 000/мин – най-често използваните обороти в ежедневното шофиране. За да се подобри още повече горивната икономичност, V8 двигателят е с променливи фази на газоразпределение и променлива геометрия на всмукателния колектор.

Допълнителна информация и видео на новото Volvo S80 можете да намерите тук:Автопрес.ТВ

 
Keywords:   volvo, volvo cars, volvo s80
 

Images Gallery


 

Audi Q7 V12 TDI 2007
October 29, 2006
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...