Volvo Trucks търси българския шампион по „економично” шофиране +видео

Main June 1, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2525 views | no comments

На 2 юни започва регистрацията за участие в първото по рода си състезание за икономично и екологично шофиране на камиони в България. Турнирът, организиран от Volvo Trucks ще се проведе в периода от 25 юли до 31 август в 15 града в страната – Враца, Плевен, Севлиево, Търговище, Русе, Силистра, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Благоевград, Дупница и София. Победителят в националния шампионат ще участва на световния финал на състезанието, който ще се състои в родния град на Volvo, Гьотеборг през октомври.



В състезанието по економично шофиране участниците ще могат да покажат уменията си да карат камион с възможно най-нисък разход на гориво и с грижа към околната среда. Всеки професионален водач на камион с валидна шофьорска книжка категория Е може да се включи в надпреварата. Участниците ще се състезават в кръгов маршрут със средна дължина от около 20 км, в реални условия и ще демонстрират професионалните си умения и възможности, като използват най-съвременните технологии на Volvo Trucks.

Щастливи сме, че тази година България ще вземе участие в шампионата за икономично шофиране на Volvo Trucks. Състезанието ще е и първо по рода си за страната, като ще дадем шанс на над 400 водачи на камиони от цяла България да изпробват уменията си и сами да се убедят в ефективността от економичното каране. По този начин ще популяризираме добрите практики в природосъобразното и икономично шофиране в страната, обясни Александър Санин, Управител на Волво България.

Камионът, на който участниците ще мерят уменията си е оборудван с интелигентната автоматизирана скоростна кутия на Volvo I-Shift и системата за контрол и управление на автопарка Dynafleet. За първи път камионът ще бъде показан на 2 юни на пистата в Лесново, където мераклиите ще могат да направят пробен тест драйв.

От 2 юни до 15 юли, желаещите да се включат в економичното състезание, могат да се регистрират на www.volvotrucks.bg или директно в сервизен център от мрежата на Волво България, както и да се свържат с представител на компанията. Финалът на състезанието в България ще се състои на 1 септември, като националният шампион ще се състезава на световния финал на Volvo Trucks по икономично шофиране в Гьотеборг. Най-добрият ще бъде поканен, заедно с избран от него спътник на Volvo пътешествие на стойност от приблизително 15 000 щатски долара. За всички останали участници ще има и поощрителни награди.

Volvo Trucks предлага цялостни транспортни решения за професионални и бизнес клиенти. Компанията предлага пълна гама от средни до тежки товарни автомобили, в съчетание с 2300 сервизни точки в повече от 140 страни. Камионите Volvo се произвеждат в 16 страни по света. През 2010 г. са доставени повече от 75 000 Volvo камиони по целия свят. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на камиони, автобуси и строително оборудване, задвижващи системи за морско и промишлено приложение, компоненти за космически цели и услуги. Групата предлага също решения за финансиране и услуги.






 
Keywords:   volvo, volvo trucks
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...