Volvo гарантира 1000 км пробег на електричество

Main August 2, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5785 views | no comments


Volvo Car Corporation започна производството на тестови електрически автомобили, които могат да изминат с 1000 повече с едно зареждане в сравнение с обикновен хибрид. Този най-нов проект на компанията е подпомаган от Европейския съюз и Шведската агенция по енергетика. Първите готови прототипи ще бъдат демонстрирани пред широката публика през първото тримесечие на 2012 г. „Ще създадем специален удължител, с който ще увеличим значително пробега на автомобила. Спокойно ще можем да изминем с него повече от 1000 км с разход на въглеродни емисии по-нисък от 50 грама на километър", споделя с гордост Дерек Краб, вицепрезидент „Енергийно развитие" във Volvo.
Напредъкът на шведите се дължи на новите 3-цилиндрови бензинови двигатели на компанията, които ще допълват при нужда електрическото задвижване на предните колела. Агрегатите ще работят с петрол и етанол. За да могат да се интегрират успешно, ще бъде значително намален размерът на батерията под капака на автомобила.
Първото електрическо возило с удължен пробег ще бъде разработено на базата на Volvo C30. То ще разполага с 3-цилиндров двигател, който произвежда 60 к.с. при наличен резервоар за гориво от 40 л. Агрегатът ще бъде свързан с 40 kW генератор и ще подпомага електромотора на автомобила, за да образуват обща мощност от 111 к.с.
Вторият електрически прототип също ще бъде разработен на базата на C30. Той ще разполага с по-мощен агрегат от 190 к.с., турбокомпресорна технология и 6-степенна автоматична предавателна кутия. Те ще бъдат подпомагани от 40 kW генератор и електрически мотор, разполагащ със 111 к.с. Така с обща мощност от 300 к.с. автомобилът ще ускорява от 0-100 км/ч за по-малко от 6 секунди.
Третият електрически автомобил с удължен пробег, който Volvo ще произведе, ще бъде на базата на V60. Той ще бъде със същите мощни технически характеристики като втория концепт на Volvo C30. Интересно е, че при скорост до 50 км/ч возилото ще бъде задвижвано изцяло от електричество. При по-висока скорост ще се задейства бензиновият двигател, докато се зарежда отново батерията, разположена под багажника на автомобила.
Трите нови концепции на Volvo ще бъдат разработени с безвъзмездна помощ от 1,2 млн. евро, предоставени от Шведската енергийна агенция. Целта е да се създаде перфектния електрически автомобил, който няма да замърсява околната среда, а ще гарантира изключителни условия на комфорт, лукс и удоволствие от шофирането, характерни за всяко едно Volvo.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...