Volvo открива два завода в Китай

Main April 27, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2335 views | no comments

Volvo Car Corp. планира изграждането на нов завод за сглобяване на автомобили в китайския град Ченгду и до броени месеци ще реши къде другаде да позиционира още една фабрика в страната. За тези намерения е заявил Щефан Якоби, президент на компанията. Засега обаче производителят не предвижда разработването на нов флагман на шведската марка, който да стане пряк конкурент на BMW 7 Series и Mercedes S Class. „В момента това не е част от дългосрочните ни стратегически планове", е заявил Якоби по време на изложението в Шанхай.
Слухове за подобен модел тръгнаха, след като миналата година Zhejiang Geely Holding Group достави автомобили Volvo на стойност 1,7 милиарда долара и президентът на Geely - Ли Шофу бе пледирал марката да стане конкурент на луксозните немски марки.
Над 11 милиарда долара ще похарчи Volvo през следващите пет години, за да обнови производството си в Китай. Заводът в Ченгду ще отвори врати през 2013 г. Първоначално капацитетът му ще бъде за 125 000 единици годишно, и евентуално по-късно производството там може да бъде разширено до 200 000 бройки.
Якоби е отрекъл слуховете, че Volvo ще преустрои вече съществуващата фабрика на Geely в югозападен Китай, като е уточнил, че компанията ще изгради собствен завод. Освен това шведският производител строи завод за двигатели в Китай. Второто предприятие за сглобяване на автомобили ще изникне в югоизточния китайски град Дакинг.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...