Volvo разработва електрически концепции с увеличена автономност

Main July 13, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 9860 views | no comments

Volvo обяви планове за разработване и тестване на три нови електрически концепции с увеличена автономност. Първият модел е базиран на C30 Electric и разполага с 3-цилиндров бензинов агрегат с мощност 60 к.с., малък генератор и електрически мотор със 110 к.с. Тази комбинация ще позволи на колата да изминава 110 км само на електричество и 1110 км с помощта на бензиновия агрегат.
Втората концепция също се основава на C30 Electric, но се задвижва от по-мощен 3-цилиндров турбо двигател със 190 к.с. Той задвижва задните колела с помощта на 6-степенна автоматична скоростна кутия. Електрическият мотор произвежда 110 к.с. и е предназначен за движение в градски трафик. Благодарение на обща мощност от 300 к.с., превозното средство може да ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 6 сек и има автономност от около 1075 км.
Последната трета концепция е базирана на V60. Тя използва 3-цилиндров агрегат с турбокомпресор, произвеждащ 190 к.с. в комбинация с елетродвигател със 111 к.с., генератор и автоматична трансмисия. При скорост под 50 км/ч превозното средство се задвижва изцяло от елетромотора, докато при по-високи скорости бензиновият агрегат активира предните колела и в същото време презарежда батериите. Това дава възможност на концепцията да пропътува разстояние от 1050 км.

 
Keywords:   C30, v60, volvo
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...