Vulcano избухна в пламъци на шоуто в Шанхай

Main April 23, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7345 views | no comments

Уникално шоу направи италианската дизайнерска компания Icona на автомобилния салон в Шанхай. Като истински вулкан, какъвто е (името на концепцията е Vulcano), купето дефилира сред пламъци на китайския подиум.
Както вече ви разказахме, Vulcano се спряга в две версии – състезателна H-Competizione и пътническа H-Turismo. Първата е хибрид, съчетаващ V6 с макс. 870 к.с. за задните колела и два електромотора за предните. Същата система наскоро бе ползвана при стария състезателен автомобил Lancia 037, където е осигурила ускоряване от място до 100 км/ч за 2,9 сек. Макс. скорост е 349,22 км/ч.
Втората е с предно разположен V12, съчетан с електрическа система и развиващ макс. мощност от 950 к.с. При „уличната“ версия двигателят с вътрешно горене използва електромотор, за да синхронизира автоматичната предавателна кутия с един съединител така, че тя да превключва предавките по-бързо и по-плавно. H-Turismo ускорява от място до 100 км/ч за 2,0 сек според представители на Icona.
Засега производителите не споменават дали Vulcano ще влезе в серийно производство. Предполагаме, че това би се случило, ако се появят купувачи с достатъчно дебели портфейли.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...