VW Group и GAZ ще правят Volkswagen и Skoda в Нижни Новгород

Main June 15, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 6420 views | no comments

VW Group и GAZ обявиха, че са подписали споразумение за сглобването на автомобили Volkswagen и Skoda в Нижни Новгород. Това е поредната стъпка след подписването на меморадума за разбирателство през февруари, а следващата е началото на самото производство. Според първоначалните предвиждания, годишният обем ще бъде 110 000 автомобила.

GAZ ще произвежда модела Jetta на Volkswagen, както и Octavia и Yeti на Skoda, като автомобилите ще бъдат предназначени за руския пазар. Първият модел, който ще започне да се сглобява в Нижни Новгород до края на следващата година, ще бъде именно всъдехода на Skoda.

Инвестицията, която ще бъде направена преди началото на производството е около 200 милиона евро, като средствата ще бъдат използвани за разширяването и модернизирането на настоящото бояджийно отделение и поточните линии.

 
Keywords:   jetta, octavia, volkswagen
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...