VW Touareg R заменя W12

Main August 27, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1391 views | no comments

Уголемените въздухопроводи в момента могат да погълнат някой Smart, докато логото R и джантите издават, че това е спортната модификация на новия Touareg, който в същото време не е вече тих. Той трябва да защитава реномето на баща си Touareg W12. Наследникът е с още по-висока мощност – 500 к.с. срещу 450 “коня” при W12, но ще бъде с четири цилиндъра по-малко.
В действителност, с опасност за теглото и разхода, големият всъдеход е приютил V8 турбо мотор от Audi, който скоро ще се появи и при S6, S7 и S8, както и при 4х4 братовчеда на VW Touareg – Audi Q7. В допълнение Touareg R ще достигне до нова технологична стъпка, като ще приеме за първи път в VW литиево-йонни батерии.
По този начин е възможно да се захрани електромотор с 47 к.с. мощност - той вече работи в Touareg V6 Hybrid, - при който батериите са никел-метал хидридни и са недостатъчно ефективни за придвижването на колосалните 2,2 тона.
VW Touareg R ще се появи на следващото изложение в Детройт през януари и ще е на пазара от пролетта на 2011 г.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...