VW XL1 с разход от 0,9л/100км!

Main February 22, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3190 views | no comments

VW пусна техническа информация за суперикономичния XL1, който ще дебютира в Женева като производствен модел.
VW XL1 се задвижва от 2-цилиндров 800-кубиков TDI агрегат, генериращ 47 к.с., който се допълва от електромотор с мощност 27 к.с. Последният се зарежда от батерия с капацитет 5,5 кВч. Благодарение на тази система консумацията на гориво е редуцирана до едва 0,9 л/ 100 км с вредни емисии CO2 от 21 г/км.
С коефициент на съпротивление от 0,189 Cx, междуоси с дължина 2224 мм и общо тегло 795 кг благодарение на карбоновото си тяло, този плъг-ин хибрид е в състояние да ускори от 0 до 100 км/ч за 12,7 сек и да достигне максимална скорост от 160 км/ч.
Отпред XL1 предлага двойно независимо окачване, докато отзад е свързано с полухоризонтален профил. Другите акценти включват керамични спирачни дискове и подсилени карбонови стабилизиращи щанги. Изцяло на електричество XL1 може да измине 50 км, а при пълен 10-литров резервоар – 500 км.
VW планира да произведе общо 50 бройки XL1, след което компанията ще го изгражда само при поискване. Засега няма подробности за цената.

 
Keywords:   tdi, volkswagen
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...