VW и Fender възраждат любимия бус на милиони хипита

Main March 1, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7524 views | no comments

От една страна автомобилът е с размерите на голямо комби, от друга Bulli е концепция, в чието лице VW пресъздава първия произведен ван в света. Така немците галено са наричали T1 (вътрешнофирменото кодово име на Transporter) още през 50-те години, а и по-късно, когато се превръща в емблематичния хипарски бус. Само че децата цветя през ХХI в. са пораснали и смело могат да включат новичкия си iPod към аудиосистемата на колата. И още повече – в концепцията от бъдеще те разполагат с демонтируем iPad на централната конзола, който служи и като мултифункционален тъчскрийн.
Легендарният Т1 на VW се появи на бял свят през 1947 г. Неговият концептуален наследник днес е дълъг 3,99 м, широк 1,75 м и висок 1,70 м, така че е по-компактен от прародителя си. Колесната му база е 2,62 и позволява комфортното настаняване на шестима души, така че рок-бандите ще продължат да харесват модела. Ключовата дума за всеки музикант е звукът. В случая за аудиосистемата на Bulli той е осигурен от легендарния производител на китари Fender, прославен още на фестивала в Уудсток от Джими Хендрикс.
От VWобещават за него двигатели с вътрешно горене с работен обем от 1,0 до 1,4 л, както и хибридно задвижване. С едно зареждане на батерията Bulli изминава 300 км в електрически режим. Електрическият му мотор разполага с макс. мощност от 85 кВт. Бусът вече развива макс. скорост от 140 км/ч.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...