VW наелектризира Golf и up!

Main August 28, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6320 views | no comments

По време на започващия от 12 септември автомобилен салон във Франкфурт Volkswagen ще представи електрически версии на Golf и up!
И двата модела с нулеви вредни емисии и четири врати са с доста атрактивно обзавеждане. Стандартно то включва автоматичен климатик с паркинг отопление и вентилация, радио навигация, отопление на челното стъкло и дневни LED светлини. С разхода си от 11,7 кВт/ч електроенергия за 100 км компактният e-up! е истински шампион по отношение на икономията на гориво. По-големият e-Golf също се представя добре на това поприще с 12,7 кВт/ч за 100 км. При германските цени за електричество от 0,258 евро за кВт/ч изминаването на 100 км с по-малкия автомобил би струвало 3,02 евро, а с по-големия – около 3,30 евро.
Е-Golf е задвижван от електромотор с мощност 115 к.с. С него колата ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,4 сек. Макс. му скорост е електронно ограничена на 140 км/ч.
Е-up! На свой ред разчита на двигател с мощност 82 к.с. и макс. въртящ момент от 210 Нм. С него автомобилът спринтира от място до 100 км/ч за 12,4 сек. С едно зареждане навърта 160 км, докато e-Golf, чиято батерия е с по-голям капацитет, е способен да измине 190 км. Проучване сочи, че средностатистическият германец навърта по 50 км дневно.
Около половин час ви е необходим, за да заредите на 80% батерията на e-Golf.

 
Keywords:   volkswagen
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...