VW се включва в почистването на българските плажове

Main April 2, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5440 views | no comments

Volkswagen Лекотоварни автомобили подкрепя представители на Surfrider Foundation Europe в България в доброволна акция за почистване на плажовете по българското крайбрежие.
Представители на природозащитната организация в България заедно със свои поддръжници и доброволци ще почистят плажове по българското Черноморие на 7 и 8 април 2012 г. за втора поредна година.
Два алтернативно задвижвани автомобила – Caddy BiFuel, фабрично на пропан-бутан, и Caddy EcoFuel, фабрично на природен газ – ще превозват екипа на организаторите до 4 плажа край Бургас, Варна, Камчия и Иракли с цел почистването им от пластмасовите отпадъци.
Caddy BiFuel с фабрично crash-тестван газов резервоар с капацитет от 44 л и с 60-литров конвенционален бензинов резервоар ще позволи на участниците в благородната инициатива да изминат безпроблемно над 1000 км с едно зареждане на двата резервоара. При това при значително по-ниски емисии от СО2 от тези на конвенционално задвижваните автомобили.
С около 30% по-ниски СО2 емисии от традиционните бензинови двигатели може да се похвали и Caddy EcoFuel на природен газ. Ако се вземе предвид и 13-литровата му бензинова резерва, Caddy EcoFuel може да се похвали с пробег от около 570 км – напълно достатъчно, за да помогнем на екипа на Surfrider Foundation Sofia да стигне удобно и надеждно до нарочените обекти.
Събитието е част от проекта Ocean Initiatives (http://www.initiativesoceanes.org/), който цели да алармира за проблема със замърсяването на водните басейни и прилежащите им брегове и плажове чрез конкретни действия по почистването им.
Tази година акцентът е върху пластмасата, която представлява 60-90% от намерените по плажовете отпадъци. Именно затова Ocean Initiatives е в рамките на кампанията Rise Above Plastics, водеща началото си от Surfrider Foundation в САЩ и впоследствие получила статут на глобална кампания.
Решението според Surfrider Foundation в борбата с този вид отпадъци e в правилото 4 R: „Refuse, Reduce, Re-Use, and Recycle“ ( „Откажи, намали, използвай отново и рециклирай“).
От първото почистване през 1995 г. до сега Ocean Initiatives се е превърнало в забележително събитие, признато за една от най-големите граждански еко мобилизации. В Ocean Initiatives през 2011 г. се включиха 42 000 участници и 8 500 ученици от 35 страни, като общо бяха организирани повече от 1200 отделни акции. В България инициативата беше отразена с почистване на плажа при устието на р. Камчия.
Още на 25 март 2012 г. българският клон на Surfrider Foundation Europe отбеляза старта на глобалната инициатива с почистване на защитения плаж Липите, близо до с. Синеморец.
Организаторите канят всеки, който има желание, свободно време и обича морето, плажа и иска да ги запази в естествения им вид и красота, да се включи на всеки един от плажовете, част от инициативата.
Повече информация за Surfrider Foundation Sofia и инициативите на организацията в България можете да получите на уебсайта на организацията http://www.surfriderbg.org, а за самите събития можете да се регистрирате в официалната страница във Facebook: http://www.facebook.com/surfriderbg, както и на http://timeheroes.org/.

 
 

Images Gallery


 

Bugatti и SUV? Bugatti и SUV?
April 2, 2012
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...