X-Trail добива „кросоувър“ визия

Main September 12, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8685 views | no comments

Мускулест, модерен и екипиран с технологии, новият Nissan X-Trail направи световния си дебют по време на Автомобилен салон Франкфурт 2013. Щатската му версия, наречена Nissan Rogue - също.

Японският офроудър е добавил кросоувър стил в облика си. Ще произвеждат X-Trail в девет различни завода по света. След световния си дебют той ще бъде лансиран през първата четвърт на 2014 г., а световните му продажби започват през юли 2014 г. Припомняме, че предшественикът му бе един от най-продаваните модели на компанията в световен мащаб.

Вместо грубите, правоъгълни форми на предишното поколение новият X-Trail предлага премиум и динамично излъчване. Вътре луксозните характеристики включват хром, геометрично оформена от металик и черен пиано лак облицовка. В списъка с опции фигурират текстилна и изцяло кожена тапицерия с контрастиращи шевове. Просторният интериор предлага театрално разположени седалки и възможност за две допълнителни места, като така конфигурацията на купето става 7-местна.

Задните врати вече се отварят почти на 90 градуса, а на средния ред вече има повече допълнителното място за коленете на пътниците благодарение на по-дългото междуосие. Седалките там се сгъват и плъзгат, докато облегалките на третия ред седалки, където е монтиран такъв, падат напред, за да се отвори по-голямо товарно пространство.

Напълно свързан, X-Trail е първият модел, който ще се възползва от последното поколение навигационна и инфотейнмънт система NissanConnect.

Новият X-Trail възприема електронната 4х4 задвижваща система на Nissan, ALL MODE 4x4i. Контролирана от въртящ се бутон върху централната конзола, тя предлага избор между предно предаване, режим Auto или Lock, предлагащ постоянно 4х4 задвижване.

Системите без аналог в света са Active Ride Control и Active Engine Brake. Ползите от тях са по-къс спирачен път, по-добър контрол на спиране и подобрено усещане с по-малък натиск върху педала.

Засега от компанията си позволиха да споделят, че X-Trail ще води класа си по отношение на двигателна ефикасност благодарение на намаляване на работния обем на моторите. Повече подробности за двигателите и модификациите на новия X-Trail ще бъдат публикувани при наближаване към лансирането на модела през следващата година.



За допълнителна информация изтеглете прикачения файл

Видео

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...