“Young? Creative? Chevrolet!” 2007 приключи

Main January 30, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 2281 views | no comments

-Първото издание на конкурса завърши с церемония по награждаването на победителите в Париж


Настъпи часът за събиране на реколтата" от "Young? Creative? Chevrolet!". А каква голяма реколта беше за студентите в приложните училища пан-европейският конкурс на Chevrolet Europe! Победителите в първото му издание бяха обявени и наградени на 25 този месец в Париж.

Младите таланти, пълни с творчески и иновативни идеи бяха почетени на най-подходящото за целта място - в музея "les Arts Dеcoratifs" в столицата на Франция. Церемонията отбеляза последния и най-очакван момент от един процес, който започна през март 2007 година на автомобилното изложение в Женева, когато конкурсът "Young? Creative? Chevrolet!'', обхващащ пет дисциплини (photography, video, visual arts, fashion and interior design), стартира официално.

Инициативата пожъна неочаквано голям успех: около 70 проекта от едни от най-реномираните европейски училища по приложни изкуства бяха изпратени от шест държави (Австрия, Франция, Италия, Холандия, Испания и Швейцария) , като от всяка от тези страни и за всяка дисциплина имаше по една работа в европейското финално състезание.

Още по-впечатляващо от големия ентусиазъм на артистичното общество е качеството на участващите проекти, което доста затрудни работата на журито. Журито се състоеше от висши мениджъри на Chevrolet, специалисти и професионалисти в областта на изкуството, комуникациите, медиите и индустрията, включително Virginie Lescure (моден стилист), Antonio Azzalini (телевизионен журналист), Jeffrey van der Vaart (фотограф), Cеline Grossenbacher (графичен дизайнер), Doris Rothauer (изкуствовед), Thomas Geisler (професор по история на дизайна) и Ruedi Muller (архитект).

"Ако е необходимо допълнително доказателство, че свежо мислене може да бъде открито, то е тук пред нас тази вечер," заяви Уейн Бранън, Главен изпълнителен директор на Chevrolet Europe, преди церемонията по връчване на наградите. "Аз съм удивен от това, което тези млади хора са способни да правят. Погледнете страхотните идеи и изключителното изпълнение на фотографиите, видеоматериалите и визуалните творби, или иновативността и прецизността, въплътени в модните и дизайнерски проекти: всеки от тях може да намери незабавно приложение! Първостепенната цел на тази инициатива беше да дадем основа на младите артисти да изразят своя потенциал и резултатите, които виждаме тази вечер, са най-голямата награда за нашите усилия. Chevrolet вярва в младостта, динамизма, откритостта и новите идеи и сме щастливи да подкрепяме такива обещаващи таланти, като младите хора, наградени тази вечер".

Обаче, "Young? Creative? Chevrolet!" не приключва тук. Конкурс 2008 започна през декември миналата година и това издание, което обхваща същите дисциплини, нарасна и вече включва 15 европейски държави (Австрия, Белгия, България, Хърватска, Кипър, Естония, Франция, Италия, Литва, Латвия, Холандия, Полша, Русия, Словения и Швейцария).

Училищата по приложни изкуства и студентите могат да намерят необходимата информация и да се регистрират за конкурса он-лайн в интернет сайта: www.youngcreativechevrolet.eu

*Трите отличени видео- клипа можете да видите тук:AutoPress.tv

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...