Автономните автомобили стават все по-реални

Main May 16, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6645 views | no comments

Идеята за автономни автомобили по улиците на големите градове все повече се доближава до реалността. Редица компании се опитват да доусъвършенстват разработените вече технологии и софтуери.
Не е далеч моментът, в който някой iCar ще ни превозва сам до работното място, докато ние си четем сутрешния вестник и си пием кафето, а обслужването му се извършва не от автосервиз, а от Apple.
Освен техническите въпроси на дневен ред стоят и такива от сферата на легализацията и въобще законодателството. Ами ако възникне инцидент? Техниката също греши, кой ще е виновен?
Нищо чудно китайците първи да се впуснат в това начинание и бързичко да станат най-големия пазар на автономни автомобили. В България, където сме царе на беззаконието, също не би трябвало да има много административни пречки.
Такива разработки имат Bosch, да не говорим че има и редица такива военни проекти. През 2007 г. Land Rover дари автомобил Discovery 3 (наричан в САЩ LR3) на Масачузетския технологичен университет, чийто екип направи возилото напълно автономно, а Агенцията към Министерството на отбраната на САЩ (DARPA) непрекъснато организира състезания между автомобили „робокопи“.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...