Автосалон Париж 2010: Lotus ще покаже конкурент на Mini

Main September 7, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1337 views | no comments

В Париж британската компания обещава почти мини-революция с представянето на цели четири нови модела или концепти, като един от тях е направо революционен за фирмата и може да стане много сериозен съперник на класиката Mini.

В Женева беше показан разработеният от Italdesign специално за малайзийската компания Proton хибриден концепт EMAS /злато на малайски/, който изглежда доста привлекателно за европазара. Но малко познатата марка в Стария свят едва ли би имала успех и в тази посока много може да й помогне закупената от нея стара британска марка Lotus.

Компанията подготвя триврата модификация на концепта, която ще бъде представена с марката Lotus. Британците са изменили предницата с цел достигане на стилистично единство с актуалните спортни модели на марката. Предната броня е доста по-агресивна, калниците са раздути, променено е остъкляването и е добавен аеродинамичен пакет.

Вътрешноста е за четирима, салонът е обзаведен доста по-богато, седалките и воланът са спортни. Така че мини-версията на Lotus, макар и не типично спортен автомобил, ще дава съответното спортно настроение на водача и пътниците. Задвижването е на задните колела.

Британските инженери са оставили техническата част на колата без промяна, още повече, че именно те отговаряха за тази част от разработката на прототипа EMAS. Силовият агрегат комбинира 50-е "кончета" на 1,2-литров, 3-цилиндров ДВГ, който може да работи с различни горива и 102-та на електродвигател.

Ускоряването от място до 100 км/ч е за 14 секунди при работна мощност на агрегата от 61 к.с., а максималната скорост е ограничена на 170 км/ч. Само на ток колата може да измине към 50 км, зареждането на литиево-йонния акумулатор може да става от битовата елмрежа или чрез бордовия ДВГ. Според предварителните оценки на фирмените инженери разходът на гориво ще бъде в рамките на впечатляващите 2,8 литра на сто.

 
Keywords:   arriva, emas, lotus, maia, proton
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...