Александър Александров се кандидатира за председател на БФАС

Main September 27, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5785 views | no comments

Александър Александров обяви официално намерението си да участва в изборите за председател на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС), насрочени за 18 октомври 2011 г. по време на пресконференция в пресклуб БТА.
Той е изпълнителен директор на „Бизнес развитие и проекти“ на „Ойтланкинг“ GmbH, Хамбург (Германия). Има 25-годишен опит в автомобилния спорт в качеството си на механик, после като шеф на отбор, а накрая и като спонсор. В негова подкрепа се обявява и пилотът Радослав Козлеков.
„След дългогодишното управление на Янакиев за първи път има възможност за избор на нов председател. Прецених моите бизнес възможности и смятам, че съм подходящ. От повече от двадесет години се занимавам с автомобилен спорт и познавам нещата в дълбочина. Смятам, че бих могъл да бъда добър управник на Федерацията“, заяви Александров по време на пресконференцията. Демократизация на автомобилния спорт, залагане на активната комуникация между всички структури в БФАС така, че тя да стане структура, достъпна за масовата публика и продукт, който функционира лесно и ефикасно, предвижда новият кандидат. Активно управление на спорта, за да стане той печеливш и атрактивен, прозрачност и морал, обещава още Александров.
В момента неговият екип разработва програма, която ще бъде представена до десет дни преди датата за избор на нов председател. Бизнесменът побърза да разясни някои основни насоки от нея. Тя предвижда усъвършенстване на устава на БФАС до шест месеца, тъй като до този момент според Александров са били правени чести промени на парче, действия, довели до липсата на логика и противоречия между отделните точки от правилника. „Спортът трябва да стане мъжки и директен и нещата да не се решават в последния момент преди или след състезанието“, сподели Александров. До две години да има кръг от WRC в България, обещава той, а част от актуалните трасета да станат домакини на европейския рали-шампионат, както и на европейското рали-крос.
Основното направление, по което ще работи Александров, ако бъде избран за председател, е консолидацията на всички автомобилни спортове у нас под знамето на БФАС.
Засега за поста има издигнати две кандидатури – тази на Камен Михайлов и още една на Стоян Рътков, но те не са обявени официално пред медиите. Очаква се до 18 октомври към тях да се присъединят и още претенденти.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...