Американска лодка с дизайн като на Aston Martin на салона в София

Main June 16, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4990 views | no comments

Американската моторна лодка Cobalt 242 е звездата на щанда на фирма „Албако", участинк в „Автомобилен салон София 2011". Всичките й детайли са изработени ръчно, кожата на лежанките на яхтата е от най-висок клас. „Дизайнерът на американския производител е кадър на Aston Martin", сподели Борян Попов от „Албако".
Лодката разполага с всички екстри и изключително много място за съхранение на багаж и лични вещи. В носа и на кърмата са обособени места за слънчеви бани, като точно под задното е монтиран и 5,7-литровият двигател Volvo Penta с макс. 300 к.с.
До 60 м. мили в час вдига моторницата, чиято специална цена за изложентието е 51 000 евро без ДДС и върви в момента в комплект с колесара си като подарък.
Две бразилски моторни лодки Fibrafort са другите експонати от щанда на „Албако". Те са особено подходящи за високи вълни и океанско плаване. Удобни са за теглене и в момента по-малката струва 15 950 евро без ДДС заедно с колесара. Двойно по-скъпа е по-луксозната й посестрима (33 950 евро без ДДС и двигател), но пък разполага с каюта за двама и повече екстри като хладилник, минибар, бимини топ, цялостно покривало и др.
Помощната гумена лодка Suzumar е изложена на щанда директно върху американските хидравлични повдигащи платформи за приставане на лодки. Те се състоят от два плаващи понтона и супермощна хидравлика, благодарение на която лодката може да бъде пусната в морето с помощта на дистанционно само за десет секунди. 11 800 евро без ДДС е цената на платформата, като капацитетът й е за яхта до 2,7 т. Функционира с помощта на слънчева акумулаторна батерия. До 5000 евро годишно може да спести от поддръжката за почистване на кила този своебразен „гараж" за лодки.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...