Американската армия минава на горивни клетки

Main February 28, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 9125 views | no comments

Военните също търсят начини да бъдат екологични. Американската армия получи първата си флотилия от автомобили на горивни клетки с цел да изучи употребата им.
Наскоро General Motors достави първите серийни шестнадесет SUV-а на различни военни подразделения в хавайските й бази. Заради местоположението на американския щат Хавай му се налага да внася над 95% от енергията си и той е истинска американска лаборатория за изследване на енергийни алтернативи.
На хартия водородът, свързан с горивните клетки, е идеалният заместник на петрола за захранването на автомобилите. Но реалното му приложение поставя проблеми, свързани с цените, складирането и инфраструктурата. По отношение на последното преди две години GM подписа съглашение с Hawaii s Gas Co. за инсталирането на 25 станции, доставящи водород в щата до 2015 г.
Усилията на марката и интересът на американското правителство към най-финансирания бранш биха ускорили развитието на горивните клетки през идните години.


 
Keywords:   gas co, general motors, hawaii, SUV
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...