Американската армия праща Humvee в запаса

Main June 8, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4770 views | no comments

През 1977 г. американската армия се обърна към автомобилните производители: да предложат високопроходимо превозно средство, способно да транспортира хора и муниции във всеки един район на бойните действия. Тогава Lamborghini създаде Cheetah, който по-късно ще стане известен с цивилното си име LM002, докато американската компания AM General предложи по-еволюиран модел под формулата "Висока многоцелева мобилност с висока проходимост ", иначе казано Humvee или Hummer, известно име за всеки силен мъж.

През 1981 Humvee става част от въоръжението на американската армия. По време на своята дългогодишна служба всъдеходът участва в редица военни операции в Алжир, Македония или Белгия например (списъкът не е изчерпателен). Но днес настъпва часът на неговото пенсиониране.

Предвиден е бюджет от 5 милиарда долара за американската отбрана за обновяване на парка й, като замени успешния, но вече зястаряващ Humvee. В момента битката за нови военни всъдеходи е между International Trucks и Lockheed Martin, докато AM General ще се бори да наложи своя BRV-O, изключително устойчив при експлозии.

Този път Lamborghini няма да се включи в надпреварата. Вместо това италианският производител готви за конвейера един нов мастодонт, наречен Urus, който със сигурност ще мери сили с враговете си на най-трудните терени.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...