Атака срещу Veyron

Main August 2, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1182 views | no comments

Компаниите H&R и 9ff пристъпиха към разработка на мощен суперавтомобил, който би могъл да се справи с рекорда на Bugatti Veyron. Първата компания е добре известна с разработките си в областта на спортното окачване и със спонсорството си на различни спортни събития. Именно по време на подобно състезание - 6-часовото на Нюрбургринг изниква идеята за новия проект Mission 400 Plus.

В резултат на съвместните усилия на H&R и RS Tuning трябва да се получи нов спортен автомобил, който да може да се използва при нормални пътни условия и да може да развива максимална скорост над 400 км/ч. По време на автосалона в Есен, двете фирми вече демонстрираха прототип на колата на базата на Porsche 911 Turbo с мощност 1054 к.с.

Малко преди общата разработка, конструкторите на 9ff, която е базирана в Дортмунд, направиха и собствен вариант на Porsche GT9. Явно в H&R са пресметнали, че е по-добре да се включат в проекта на 9ff и са прекратили дотогавашното си сътрудничество с RS Tuning. Според проекта последният вариант на Porsche 911 Turbo с мощност на двигателя над 910 к.с., би трябвало да се справи с рекорда на Bugatti Veyron, но дали това ще стане, ще видим след изпитанията, които трябва да станат на пистата Нардо в Северна Италия. Официалната презентация на колата ще бъде малко след автосалона във Франкфурт.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...