Атракциите на Nissan блеснаха в Гудууд

Main July 12, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8075 views | no comments

Nissan празнува 20-ата годишнина на Фестивала на скоростта в Гудууд със зрелищен набор от събития, които пресъздават емоцията на марката. Забавлението започна в Moving Motor Show, което вече се утвърди като своеобразно откриване на самия фестивал. То се проведе на 11 юли и включваше щанд на Nissan с иновативни нови автомобили, които бяха на разположение на посетителите за тестване. В това число влизаха новите Juke Nismo и 370Z Nismo, както и невероятният нов 2013 LEAF. Тези, които имаха достатъчно късмет да си осигурят тестдрайв, имаха възможността да се убедят в качествата на тези иновативни машини по време на маршрут през имението Гудууд, част от който бе и прословутата планинска скоростна отсечка, станала като запазена марка на Фестивала на скоростта.
Посетителите можеха да направят изкачването и дигитално. За пръв път Goodwood Hill е включен в Gran Turismo 6 и щандът на Nissan по време на Moving Motor Show бе оборудван с Playstation3 станции, на които можеше да се играе специалното Hill Climb демо. Най-бързото време по отсечката дава шанс за „уайлдкарт“, вкарващ те директно в националния финал на GT Academy. Встрани от Moving Motor Show основният щанд на Nissan чества официалното лансиране на серийната гама Nismo, успоредно с иновативния нов Note и новия LEAF, британско производство. Nissan отново предложи гама от интерективни изживявания, които позволяват на посетителите да се потопят в новата технология, въплъщаваща фирменото послание „Иновация и вълнение за всички“.
Щандът е разделен на четири зони, като във всяка една има интерактивни забавления. Nismo Experience ще насърчи посетителите да научат всичко за Nismo и неговото наследство, докато амбициозните GT Academy състезатели могат да добият достъп до специалната Nismo Lab, изигравайки няколко специално разработени за сензорни екрани игри, благодарение на които ще се оценят тeхните пилотски умения и ще се прецени дали разполагат с онова, което е нужно, за да ги превърне в Атлети на Nismo. Влезли веднъж в Nismo Lab, те ще вземат участие в характерните за Академията дисциплини, в това число симулация на цяло състезание и тест за реакция. Ако се представят добре в тези задачи, те ще влязат в състезание, наградата в което са билети за Фестивала на Nismo в Япония по-късно тази година. Посетителите ще могат да научат също и всичко за Juke Nismo и 370Z Nismo. В Note Safety Shield Experience ще се демонстрира технология на Nissan от друг вид. Посетителите ще могат да вземат участие в интерактивна демонстрация на иновативната нова система на претендента в В-сегмента, която използва една-единствена камера, обърната назад, издаваща предупреждения за напускане лентата на движение и сляпата точка, както и засичане на движещ се обект. Трите отделни камери на системата Around View Monitor показват автомобила от птичи поглед, когато го паркирате. Зрителите ще могат да влязат в затъмнено пространство, в което 160 LED тела са така аранжирани, че образуват лабиринт. Група от светещи ленти ще реагират, когато човекът стъпи върху свързани сензори за движение, осветявайки и насочвайки го през лабиринта до мястото, където е изложен новият Note. Изживяването е предназначено да демонстрира как Note може да предвижда потенциални опасности и безопасно да превозва хората. Щандът ще предложи и зоната GT-R Experience, в която посетителите могат да се „състезават“ с GT-R на специална 25-метрова писта. Вдъхновена от спонсорството на Nissan с Британската олимпийска асоциация в подготовката й за Рио 2016, Nissan ще предизвика спринтьорите да пробягат 25-метровата отсечка за по-малко време от това, което е необходимо на GT-R дигитално да обиколи целия щанд. Бившият олимпийски златен медалист Дарен Кембъл ще дава треньорски съвети чрез видео екран на тези, които смятат, че могат да надбягат легендарния „спринтьор“ на Nissan. EV Experience ще даде възможност на посетителите да се запознаят отблизо с новия ZEOD (Zero Emission On Demand) RC – претендента на Nissan в категория Garage 56, който ще участва в „24 часа на Льо Ман 2014“. Поемайки честта да заеме горния ред на щанда, той ще тества електрическите технологии за задвижване, като част от плана на Nissan за завръщане в LMP1, където ще се бори за крайната победа в най-престижното в света състезание за издръжливост. ZEOD споделя технологията на батерията с новия LEAF, който също е на щанда. Произведената във Великобритания версия на най-продавания в светa електромобил е получила над 100 подобрения, резултат от обратната връзка с клиентите.
Естествено нито един Фестивал на скоростта в Гудууд не би бил пълен без гледката и звуците на екзотични машини, борещи се за секундите по дългото 1,9 км трасе. Тази година Nissan представя новия 370Z Nismo, успоредно на който стоят два GT-R-а. В допълнение на серийния 2013 GT-R, зрителите ще могат да се насладят на огнедишащия FIA GT3 GT-R, който ще катери хълма в състезанието. Пилотските задължения са поети от Атлетите на Nismo – Алекс Бункомб, Лукас Ордонез и Волфганг Рейп.

 
Keywords:   hill climb, juke, nissan
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...