„Безопасност и мобилност за всички” награди 30 български малчугани

Main April 23, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6570 views | no comments

Програмата на Renault се провежда за 6-и път в България и за 11-и в света. От своето създаване тя обучава най-малките участници в пътното движение в познаване на правилата и отговорно поведение на пътя. Тази година бе добавен и втори акцент – уважение към околната среда и опазване на природата.
Обявяването на наградите се превърна в малък празник, на който учениците от 1-ви до 4-ти клас измайсториха различни пътни знаци, споделиха какво са научили от предоставените им през годината учебни материали и получиха специално подготвени за тях награди от Renault. На своя ясен и искрен език малките ученици говореха за слънчева, вятърна и водна енергия, за рециклиране, за пречистване на отпадни води. Те обясняваха правилата за пътуване в автомобил, за каране на велосипед и безопасно пешеходно движение.
Сред финалистите имаше представители както на столични училища, така и от големи градове като Варна, Русе, Пловдив и Благоевград. Много малки населени места проявиха интерес и се включиха в програмата, като до финала и дори до първите места стигнаха малки художници от СОУ „Христо Ботев”, село Вълкосел, общ. Сатовча. Заедно със своите връстници от 138 СОУ „Васил Златарски”, София, от ЧОУ „Д-р Петър Берон”, София, и от ОУ „Иван Вазов”, Русе, те ще се срещнат с победителите от цял свят и ще прекарат три дни в забавления и полезни игри в Дисниленд. В настоящото шесто издание на програмата участваха рекорден брой ученици - 22 000, от 100 училища в 32 български градове и села. То привлече подкрепата на „Горичка”, организация, която концентрира усилията си в изостряне на вниманието на различни слоеве от обществото ни към начините за отговорно отношение към заобикалящата ни среда и към самите нас.
Членове на журито в конкурса за рисунка и партньори на програмата са Магдалена Малеева, световноизвестен български спортист и създател на „Горичка”; представители на дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” към Столична община и на Съвета за безопасност на движението на децата към Столична община; Unicef в България; Френски културен институт в България; Милена Коцева, професионален фотограф с насоченост към детската фотография; Стефка Узунова от страна на „Рено Нисан България”.
Променяйки и развивайки своите идеи и материали, „Безопасност и мобилност за всички” се стреми да бъде винаги актуална и полезна. Тя се присъедини към „Десетилетието на действия за безопасност на движението по пътищата”, инициатива на ООН.


 
Keywords:   renault
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...