Бил Форд - 25% от всички фордове до 2020 на ток!

Main May 18, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 6945 views | no comments

Около 25% от произвeдените от Ford Motor Co. автомобили ще бъдат електрифицирани до 2020-а е споделил пред Fortune magazine праправнукът на великия Хенри. Ford ще демонстрира скоро вариант на Focus едновременно в две версии - хибрид с възможност за зареждане на акумулатора /plug-in hybrid/ и напълно електрическа. Според Бил Форд във времената на нарастващи цени на петрола и претрупването на пътищата е критична задача за производителите да правят по-"умни" и чисти автомобили, каквито хората все повече ще искат да карат.

"За пръв път повече за повече от век насам, доста от основните и експлоатационни характеристики на автомобила толкова радикално се променят" - споделя Бил. - "Компанията ще развива и нататък хибридите, и напълно електрифицираните си модели, защото още не е ясно, коя от технологиите ще надделее. Ключът в направата на електромобил е литиево-йоният акумулатор. Азия води в неговата разработка, затова американското правителство трябва да подпомогне американската акумулаторна индустрия. Мисля, че е приоритет на националната сигурност да имаме конкурентноспособна американска акумулаторна индустрия. Вашингтон трябва да увеличи разходите си за развойна дейност тук, ако не иска да остави предимството на други нации".

За другия ключов проблем - задръстванията Форд пише: "Зеленото пътно задръстване си остава пътно задръстване." Срещу проблема и Ford, и други водещи автопроизводители развиват комуникациите "кола до кола" - V2V, която предупреждава водачите за натовареността на пътния трафик по пътя им и за потенциално опасни пътни ситуации, помага им да намерят по-лесно места за паркиране в претоварените градски условия.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...