Близо десет световни премиери в зеления павилион в Женева

Main February 25, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4330 views | no comments

Близо десет нови екологични автомобила с алтернативно задвижване ще бъдат показани за първи път пред широката публика в „Зеления павилион" на автомобилния салон в Женева. Освен това посетителите ще имат възможността лично да тестват някои от моделите.
Ето някои от световните премиери в „Зеления павилион".
Bio Mobile е прототип за кола, способна да се движи с разход едва 0,12 л/100 км с помощта на биобензин, произведен от органични отпадъци. Каросерията му пък е изработена от преплетени растителни влакна, укрепени с борова смола.
Niama Reisser пък може да превозва четирима пътника, изразходвайки само по 1 л/100 км. Концепцията е с двигател с вътрешно горене.
Tilter и е малко по-голям от мотоциклет, разполага само с три колела и може да бъде паркирана и в миша дупка.
Huttlin-Range-Extender е сферичен хибрид-компресор, който с лекота обединява предимствата на електрическото задвижване и с тези на 3D кинематиката. На свой ред прототипът GreenTech GT1 е открит електромобил, произведен от алуминий и фибростъкло, така че масата му да е едва 400 кг. Способен е да постигне скорост от 50 км/ч и с едно зареждане изминава около 150 км.
AKKA Technologies участва директно с три премиери. От тях доста интересна е Moduleo, която с помощта на единствен бутон може да се превръща последователно в седан с четири места, лекотоварен модел с 2, или пък в пикап. Ако влезе в серийно производство този автомобил би отговорил на очакванията на малките предприемачи. MICRON е градско електрическо превозно средство с четири колела, което има предимствата на скутер, но за разлика от него ви пази от удари и дъжд.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...