Бреслау - най-голямото европейско офроуд рали идва в България

Main September 21, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6995 views | no comments

От 24 септември до 1 октомври ще се проведе 18-ото издание на рали „Бреслау". Офроуд надпреварата е най-голямата в Европа, като на Запад гони по популярност класики като „Дакар", рали „Мароко" и др.
Над 70 екипажа с мотоциклети, ATV и високопроходими автомобили ще стартират близо до унгарската граница в Румъния и движейки се на югоизток ще достигнат до родното ни Черноморие край Дуранкулак. Цели три от общо 7 състезателни етапа ще бъдат в България, преди рали "Бреслау" да се завърне в Румъния за финалните отсечки край Сибиу.
Керванът ще пресече границата ни с Румъния при Дуранкулак на 27 септември, а състезателите ще бъдат настанени в лагер на самия плаж, откъдето ще бъде даван стартът на "българските" етапи.
Три са българските машини, които ще вземат участие в 18-ото рали „Бреслау". С ATV ще ни представят Петър Ценков - първият българин завършил рали „Дакар", както и неговият съотборник за „Дакар 2012" Младен Вачков. С автомобил ще видим екипажа Петър Минчев - Александър Стоянов. Срещу тях ще се изправят някои от най-опитните и силни пилоти от Западна Европа.
Причините такова мащабно състезание за пръв път да посети нашата страна са много. Първата от тях е участието на офроуд доайена Александър Ковачев в организацията на "Бреслау", след няколко успешни участия като състезател. Неговият партньор Хенрик Щрасер, също успешен участник в офроуд маратона, е участвал и на български състезания и познава уникалния релеф на България, затова решението е взето единодушно.
Всъщност, това е второ издание на състезанието за тази година. Първото, традиционно провело се в Полша през лятото, запълни много рано квотата за участници и остави десетки състезатели в листата на чакащите. Това е и още една причина да се направи втори маратон, който обаче да предложи на състезателите едно ново предизвикателство на изцяло нова територия.
Рали „Бреслау" (Breslau Rallye) е най-голямото и едно от най-старите състезания в Европа. Надпреварата, провеждаща се 17 години по ред на територията на Полша и Германия в края на юни, привлича европейския и световния елит в офроуд спорта. Традиционно на старта застават над 300 машини от различни категории - мотоциклети, ATV-четириколки, автомобили и камиони, които се борят с екстремните трасета в Германия и Полша в продължение на една седмица. Всяка година състезанието отразяват над 50 журналисти не само от Европа, но и от страни като САЩ, Австралия, Китай и др.

 
Keywords:   Off Road
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...