Британец с 2500 „коня“ ще гони 547 км/ч

Main September 20, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7845 views | no comments

Британците Keating Supercars (компания от Манчестър) са направили спортист Keating Bolt и според твърденията им това щял да бъде най-бързият сериен автомобил в света. Базовата версия тежи само 990 кг и разчита на 8-цилиндров 7,0-литров двигател от General Motors LS7 с макс. мощност 640 к.с. Ще има и вариант с 800 „коня“, способен да спринтира от място до 100 км/ч за 2,0 сек. Нароченият за рекордьор вариант ще е с мощност, на която всеки уважаващ себе си Veyron би завидял – 2500 к.с. Така англичаните твърдят, че чудото им ще хвърчи с 547 км/ч. Дали обаче това ще е така, ще разберем следващия месец.

Иначе останалите подробности около колата напълно се вписват в стилистиката на суперавтомобилите – технологии от аеронавтиката, композитни материали, леки сплави, алуминиева рама, панели от карбон и кевлар и др. Въртящият момент се предава на задните колела през 6-степенна механична предавателна кутия. Keating Bolt ще бъде колекционерски модел, като цената за версията с 800 к.с. в Англия щяла да бъде 750 000 паунда (890 000 евро).

Това няма да е първият опит на създадената от Антъни Кийтинг компания. През 2010 г. моделът им TKR се пробва да бие световния рекорд за скорост, но не успя, тъй като катастрофира по време на тестовете.


 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...