Бъдещето на Lotus във Формула 1

Main January 27, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5395 views | no comments

В Лондон бе даден ход на съдебно дело за правата върху името Lotus във Формула 1. Team Lotus, собственост на Тони Фернандес, се изправи срещу производителя на автомобили Group Lotus, който закупи част от Renault F1 и оттегли подкрепата си към тима на Фернандес, който през 2010 г. се състезаваше като Lotus Racing. Тони Фернандес оспорва предсрочното прекратяване на 5-годишния контракт между него и Group Lotus, а целта на производителя е да наложи на отбора му забрана за използване на името Lotus през 2011 г.
Сагата за името Lotus ще продължи с пълна сила и след старта на сезона в Бахрейн. Това стана ясно, след като върховният съд на Великобритания отложи започналото дело за 21-и март. Това означава, че в първото състезание за годината и двата отбора ще продължат да носят името Lotus.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...