Българи по пътя на коприната

Main September 7, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1358 views | no comments

На 06.09.2010 г. (понеделник) екипажът на Дакар БГ отпътува от Варна за Русия, за да заеме стартова позиция на „Пътят на коприната” 2010. Съзтезанието е изключително важна част от тяхната подготовка за най-тежкото офроуд състезание в света - Дакар 2011. Екипът ще бъде в състав Александър Иванов, Александър Иванов - Джуниър, Златко Георгиев и Мартин Георгиев.
„Silk Way Rally” 2010 (наричан още „Малкият Дакар”) ще се проведе между 11.09 и 18.09.2010 г. и ще бъде идеалният „тренировъчен лагер” за нашия отбор. Състезанието е част от сериите на Дакар и се възприема от повечето състезатели като генерална репетиция за него, тъй като на двете важат абсолютно едни и същи правила. Маршрутът също е истинско предизвикателство - от Санкт Петербург до Сочи, с дължина 4500 км, което е на половината на „Големия Дакар”. Един от най-тежките етапи ще бъде преодоляването на трасето през пустинята Астрахан.
На 11.09, по време на официалното откриване, домакините от Руската федерация, начело с губернатора на Санкт Петербург - Валентина Матвиенко, ще приветстват състезателите в правителствената резиденция на К2, където ще се запознаят лично с тях преди старта. Очаква се Путин също да ги уважи на гала вечерята след края на състезанието, за когато е планирано и грандиозно шоу. Целта е начинанието да свърже символично офроуда с предстоящите Олимпийски игри през 2014 година (в Сочи). Не е тайна, че това се прави, за да може вече официално да се коментира възможността сериите на Дакар да се преместят изцяло в Европа за в бъдеще.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...