Българинът разчита на „приятел-разбирач” при покупка на автомобил „втора ръка”

Main August 2, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5675 views | no comments

Българинът масово разчита най-вече на „приятел-разбирач” при избора на автомобил „втора ръка”, според проучване на сайта www.sale-autos.com, единствения по рода си специализиран сайт, който предлага пълна техническа автоекспертиза и осигурява безплатна онлайн бизнес платформа за покупко-продажба на автомобили.
Според анкетата 59 % от автокъщите в София твърдят, че предлагат техническа експертиза на автомобилите, които продават. Едва 2 % от тях обаче предлагат независима автоекспертиза, по данни на AutoExpert International (AEI), водеща компания на българския пазар за извършване на професионални и независими автоекспертизи, собственик на сайта www.sale-autos.com и инициатор на проучването.
Близо 80 % от анкетираните посочват, че клиентите им разчитат основно на „експертното” мнение на приятел-консултант. Проучването е проведено сред 400 автокъщи, базирани в София. Основна цел на анкетата е да установи по какви критерии българският потребител избира семейния си автомобил, както и да насочи вниманието на шофьорите към сигурността им на пътя в разгара на летния сезон.
Проучването сочи, че жената има основната дума при покупка на семеен автомобил. 45% от запитаните смятат, че именно дамите са тези, чието мнение натежава при избор на семеен автомобил, срещу 28 %, които твърдят, че мъжът е този, който взема решението. Останалите от запитаните считат, че решението се взема по взаимно съгласие, или не могат да преценят.

 
Keywords:   aei
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...