България подобри топ резултата на Ford по икономии

Main July 11, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2735 views | no comments

Наскоро Ford създаде един от най-иновативните бензинови двигатели в света. При намален работен обем той постига до 30% по-нисък разход на гориво и СО2 емисии, същевременно – осезаемо по-висока мощност. Новият Focus 1.0 EcoBoost е наличен във версии със 100 и 125 к.с. и е стандартно оборудван със Start-Stop система и с активни затварящи се клапи в радиаторната решетка. Революционният двигател притежава всички силни страни на бензиновите агрегати – отзивчивост, рафинираност и по-ниска цена на закупуване и обслужване, съчетани с предимствата на дизеловите – нисък разход на гориво и впечатляващ въртящ момент! Ford Focus 1.0 EcoBoost, 100 к.с. постига рекордно ниските 4.8 л комбиниран среден разход на 100 км и спестява 5 000 лв при пробег от 100 000 км.
76 експерти от 35 страни оцениха възторжено тази иновация, като избраха агрегата за Световен двигател на 2012 г.
Представители на най-известните техологични компании у нас тестваха качествата и ефективността на двигателя в реални условия. В състезателен режим за постигане на най-нисък разход на гориво екипажите в отделните групи премериха сили помежду си. Резултатът истински изумява, защото голяма част от отборите регистрираха много по-нисък среден разход от официално представения. 2,9 л/100 км е най-ниският среден комбиниран разход на Ford Focus 1.0 EcoBoost със 125 к.с., постигнат в България, в сравнение с 5,0 л/100 км, съгласно официално базирания на Европейската Директива за икономия на гориво EU 80/1268/ЕЕС.
Екипажите успяха да постигнат тези удивителни резултати, следвайки съветите на системата на Ford за икономично шофиране – Eco Mode. Оценявайки шофирането по 3 показателя – средна скорост, плавност и превключване на предавките, системата отчете и заслужено възнагради усилията на родните ИТ специалисти. Най-амбициозните екипажи сред тествалите автомобила в България, споделиха, че следвайки железен режим на управление – без климатик, спускане по инерция на скорост, използване на въздушната струя на движещо се отпред МПС и други подобни, са постигнали уникалните резултати по икономично шофиране, като най-ниският разход на бензин е 2,9 л/100 км на екипажа на ALCATEL LUCENT!

 
Keywords:   ford, ford focus
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...