Бързото шофиране вдига тестостерона

Main August 1, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6860 views | no comments

Високите скорости повишават отделянето на тестостерон при мъжете, което за тях е полезно от здравословна гледна точка. Според изследване на канадски учени вълненията зад волана на спортна кола стимулират отделянето на повече от този мъжки хормон, което редуцира риска от сърдечни заболявания, диабет и депресия. Рискът от заболяване при мъжете над 50-годишна възраст, на които тестостеронът е по-нисък, е 33 % по-висок, отколкото при тези с високи стойности на хормона. Обаче карането на стара кола има напълно противоположен ефект!
При изследване се оказва, че тестостеронът на мъжете, които управляват Porsche 911 Carrera Cabriolet за един час се увеличава повече, отколкото при тези, които трябвало да се качат на 16-годишна Toyota. Резултатите са сравнени след като участниците в изследването правят по няколко обиколки в град, където могат да се радват на потенциални почитателки.
Какво да правите, ако не можете да се радвате на Porsche? Например, станете почитател на футболен отбор, чийто екип е червен, ефектът по отношение на синтезирането на тестостерон е същият!

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...