В АвтоВАЗ правят комби на базата на Logan

Main June 6, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2690 views | no comments

Волжският автомобилен завод започна производството на пилотната серия на комбито R90, изградено на платформата B0, на която се прави компактният нискобюджетен седан Logan.
До края на този месец ще бъдат сглобени пет тестови автомобили. По предварителна информация серийното производство на модела започва през втората четвърт на 2012 г. Ще предлагат автомобила в 5- или 7-местна версия.
Според степента си на обзавеждане комбито ще е с регулируеми по височина шофьорска седалка и волан, антиблокираща система на спирачките, климатик, аудиосистема с четене на MP3-файлове, фронтални въздушни възглавници, странични възглавници и система ISOFIX за закрепване на детско столче.
През 2008 г. "АвтоВАЗ" купи от Renault срещу 100 млн. евро лиценз за производството на двигатели и сглобяването на автомобили на различни платформи, включително и B0.
Прототипът R90 дебютира през август 2010 г. на Московския автомобилен салон.

 
Keywords:   Lada, logan, r90, renault
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...