В Германия помощ от 2500 евро за купуване на нов автомобил

Main January 14, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1103 views | no comments

Федералното правителство продължава с мерките си за подпомагане на икономиката и по-специално на автомобилния сектор, като ще осигури финансова помощ от 2500 евро на всеки собственик на по-стар от девет години автомобил при закупуване на нова кола.

Освен това данъците върху автомобилите вече ще се базират на излъчвания CO2, а не на ходовия обем на колата. Tези мерки са част от финансовия пакет на правителството за помощ в размер на 50 милиарда евро за стимулиране на икономиката.

Германската асоциация на автомобилните производители /Verband der Automobilindustrie - VDA/, посрещна много топло решението на правителството. "Tези мерки не само ще помогнат на автомобилните производители и доставчици на компоненти да осигурят работните си места, но ще помогнат и да се достигнат целите по намаляване на климатичните промени и за защита на природата" - коментира президентът на асоциацията Матиас Висман.

Всеки собственик на по-стар от девет години автомобил ще получи помощ от 2500 евро при закупуването на нов автомобил, ако той покрива изискванията на екостандарта Euro 4, както и ако автомобилът е предаден за отпадъци.

Според PricewaterhouseCoopers инициативата на правителството би увеличило броят на закупените нови автомобили през годината с цели 300 000 броя.

 
Keywords:   euro 4
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...