В Китай пуснаха електроджипове

Main July 8, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 953 views | no comments

Те са дело на компанията Zotye, работят на акумулатори и могат да развиват скорост до 120 км/ч. Акумулаторът се зарежда за 20 минути от 360-волтова мрежа, а с едно зареждане колата изминава 300 километра.

Zotye позиционира автомобила си като енергоспестяващо средство за придвижване. За пробег от 100 километра машината разходва 12 киловата ток на цена 1,06 долара, което е с 80% по-ниска цена от тази на нужния за същото разстояние бензин. На кръстовищата енергия въобще не се хаби, защото двигателят е в спящ" режим.

Цената на електроджипчето e около 17 500 долара, което е малко повече от цената на всъдехода Great Wall с нормален двигател. На всеки, който си купи електроколата, правителството на КНР обещава субсидия в размер до 8 800 долара, което прави новите електроколи напълно конкурентноспособни.

В момента общината в Пекин предоставя система от станции за зареждане, останала от електробусите, използвани за превоз на гостите на Олимпиада-2008, но в останалата част на страната мрежата за зареждане на електромобили е непълно неразвита.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...