Ветроходна премиера за Lexus GS и RX

Main August 14, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 13270 views | no comments

От 10 до 14 август между градовете Варна, Созопол и Балчик се провежда XII международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS". Събитието беше съчетано с премиера на новия Lexus GS 450h и подложения на фейслифт Lexus RX 450h.
Регатата, организирана със съдействието на българското представителство на японския луксозен бранд, събра около 250 ветроходци, при това не само от нашата страна. Състезанието е организирано в памет на кап. Георги Георги - първия българин, извършил сам околосветско плаване с ветроходна яхта.
От специално интервю с Велко Лазов, управляващ директор на „Тойота Балканс" ЕООД, разбрахме, че обвързването на Lexus със събитието съвсем не е случайно. Защото ветроходството е екологичен спорт, в който си подвластен на природните сили, а Lexus произвежда хибридни автомобили, щадящи природата. Лазов също се включи във водната надпревара, но неговият плавателен съд, най-дългият от всички участващи, не му позволи да се бори за първото място. Яхтата на високопоставения мениджър обаче е туристическа, а не спортна. Въпреки това той и екипажът му се бориха мъжки до последната секунда и се справиха успешно с проблеми като скъсано платно.
И докато яхтсмените се съревноваваха помежду си и се стремяха да използват максимално добре вятъра, на сушата също не беше скучно. Там се насладихме на брилянтната управляемост и пъргавината на GS450h, който (при много спокойно каране) задоволява само с 5,9 л на 100 км своите 345 конски сили (по заводски данни). Японският конкурент на BMW Серия 5 и Mercedes E-класа ще се противопостави на германските машини с добрата си управляемост и стабилност, качествените материали и балансирания дизайн. Цените на хибридния GS у нас започват от 122 900 лева - колкото и на обновения RX, който ще се хареса на по-улегналите водачи.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...