Вечните автомобили

Main November 27, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1804 views | no comments

В автомобилния свят непрекъснато се правят рейтинги. За най-бърз, за най-красив, за най-икономичен, за най-секси автомобил и каквото още дойде на ум на журналисти и организатори на автомобилни събития.

Поредният рейтинг е за автомобили на всички "времена и народи", коли, които с успех биха могли да претендират за званието най-изящен, стилен, оригинален и екстравагантен автомобил на всички времена.

И както по-рано на незабравимия Златен Орфей, само който не се беше качил на сцената и захапал микрофона, не беше получил награда и тук има доста призове. Наградата на публиката отнесе Mercedes-Benz 540 K от 1938-а година.

Юбилейният концептуален автомобил BMW M1 Hommage, посветен на 30-годишнината на модела, е отличен за ексклузивните си "родови черти", присъщи на "баварките".

Званието "Най-добър спортен автомобил в стил ретро" заслужи Ferrari 166 MM Berlinetta Touring от 1949-а година. От серията Touring колата има аеродинамичната си форма с която е представен през 1950-а година на автосалона в Женева. В края на 50-е години Berlinetta Touring участвова в състезания в САЩ, които печели с пилот граф Джианино Марцото и копилот Марко Корсаро.

За най-скъп и най-красив е коронясан концептуалният Bugatti Veyron Fbg Hermes от 2008-а година.

За най-добър шоу-автомобил е определено поредното Ferrari - моделът Dino 206 Competizione Pininfarina от 1967-а година. Концептуалната разработка е направена върху шаси на Ferrari 206S.

За най-екстравагантен автомобил пък журито от експерти е определило Bugatti Type 57 SC Atalante – най-рядката кола на марката, от която съществуват в света едва седем екземпляра.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...