Водната Формула 1 идва в България?

Main April 9, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 11685 views | no comments

Сигурно сте чували за шампионатите на H2O Racing – F1H2O, Class 1 и AquaBike? Става въпрос за високоскоростни моторни лодки и джетове, някои от които вдигат скорости, достойни да нарекат тази категория спортове „мокрия аналог на Формула 1“?
Е, добрата новина е, че двама от промоутърите на H2O Racing – Марко Сала, директор на организацията, и Николо ди Сан Джермано, неин президент, са на посещение в България, за да уговорят предстоящото Гран при на Созопол. Ако нещата се развият в положителна насока, България ще попадне в картата на шампионата Class 1, където фигурират Абу Даби, Ибиса, Сиракуза и други известни морски курорти.
„Имате прекрасна брегова линия, богата история и красива природа, защо да не станете дестинация от ранга на Абу Даби“, сподели Николо ди Сан Джермано. „Предвиждаме страхотен уикенд, истинска фиеста, като ще има и състезания от AquaBike”, добави още промоутърът. Засега са определени датите от 20 до 22 юни, като управата на града домакин е дала съгласието си и според думите на организаторите остава да се включат повече спонсори.
Представете си 5-тонен катамаран с карбонов корпус и чифт трещящи двигатели, средно по около 900 к.с. всеки. После напъхайте в тях двама смелчаци и им кажете да дават колкото могат по-безстрашно газ с този воден болид и да не му мислят, че разходът на гориво вероятно е около 300 л/ч, а скоростта – 260 км/ч. Това е Class 1. Остава да стискаме палци, така че наистина да има Гран при на България, още повече че състезанието ще е първото в календара за тази година.
Повече информация по темата очаквайте в следващия брой на списание Yachting & Lifestyle през май. Видео

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...