Волфганг Бернхард отива в Daimler като шеф за вановете

Main February 12, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1465 views | no comments

Волфганг Бернхард, сочен заедно с Лука де Мео като един от най-сериозните и перспективни млади топ-мениджъри с надежди за върхови позиции в автомобилния бранш, се връща в Daimler като шеф на подразделението за ванове на Mercedes-Benz.

Новината беше разпространена официално от немския автопроизводител, като босът и CEO на Daimler д-р Дитер Цетче сподели: "Изключително съм доволен че Волфганг се завръща в Daimler. Много ценя неговите познания и опит още от времето, когато работехме заедно в Щатите".

48-годишният Бернхард е бивш главен оперативен директор на Chrysler group и бивш шеф на марката Volkswagen. Той наследява в дивизията ванове Вилфред Порт, който пък ще оглави поделението човешки ресурси на Daimler.

Бернхард беше в топ-мениджмънта на Daimler в периода 1994 - 2004-а. Презn 2000-а, две години след злополучната "сватба" на Daimler-Benz и Chrysler, Бернхард беше пратен в Щатите заедно с д-р Цетче в опит да се изправи на крака закъсалият американски производител. Двойката постигна частичен успех в това начинание, като Бернхард има сериозна заслуга за пускането на пазара на някои от добрите модели на марката.

При завръщането му в Германия той беше един от кандидатите за поста на супер-боса тогава Юрген Шремп, но беше изпреварен от д-р Цетче и напусна Mercedes през 2004-а година.

Бернхард е известен с критичния си стил - на среща с топ-мениджмънта на Mercedes той е изрекъл доста сакралните думи: "Тази компания прави всичко тотално погрешно!" Също много сериозно е настоявал да бъде продаден делът на Mercedes в Mitsubishi, нещо съвсем обратно на това, което е искал Шремп.

Бернхард беше нает на работа във Volkswagen през 2005-а от боса и CEO на фирмата Бернд Пишетсридер, като шеф на марката VW. Там той налага агресивна политика на намаляване на разходите и преструктуриране, но напуска в началото на 2007-а заедно с патрона си Пишетсридер.

От тогава до днес Бернхард е основен съветник на фонда Cerberus Capital Management по въпросите отнасящи се до Chrysler.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...