Всички подробности за Rapid разкрити, ще има и версия за Китай

Main July 24, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7000 views | no comments

Днес Skoda представя своя модел Rapid пред журналисти от цял свят под формата на тест от Виена до Братислава.
Новият модел модел ще е основен колос във фирмената пазарна стратегия до 2018 г.
Продажбите на семейния автомобил ще започнат от края на 2012 г., предвидена е и специална версия за Китай, която ще дебютира през 2013 г.
Skoda Rapid е просторен и елегантен семеен модел, с който компанията въвежда много хитри решения и нови технологии, съчетани обаче с икономии на средства.
„Това е точната кола, за точното време", коментира Винфрид Валанд, шеф на компанията.
Въпреки компактните си размери (4480 мм дължина, 1710 мм широчина и 1460 мм височина), на борда на Rapid има пет пълноценни места.
Пространството за коленете и главата e най-доброто възможно в класа, същото може да се каже и за 550-литровия багажник.
Всичко в купето е спретнато и подредено, точно както вероятно е в дома ви. Кошче за смет в страничната врата пази колата чиста, хитро място е измислено и за стъргалката за лед. Друго нововъдение е двулицевата стелка за под. Останалите подробности са поставка за мултимедийни устройства, калъф за бележки, многобройни поставки за чаши, мрежи от вътрешните страни на предните седалки и опция за допълнителни мрежи в багажника.
Новото фирмено лого хармонично се вписва в заобления край на капака. Функции от сорта на мониторинг на налягането в гумите, фарове за мъгла със завиване или асистент за потегляне при наклон, значително повишават безопасността на Rapid.
В Европа Rapid ще се предлага с общо четири бензинови и два дизелови двигателя, всички до един отговарящи на стандарта EU 5. Базовият бензинов агрегат е 3-цилиндровият 1.2 l MPI, с макс. мощност 75 к.с. останалите бензинови мотори в гамата са 1.2 TSI (86 к.с.), 1.2 TSI (105 к.с.) и 1.4 TSI (122 к.с.).
1,6-литровият дизел е с директно впръскване common rail и филтър за частици. Моторът се спряга в две версии на мощността - 90 к.с. и 105 к.с. Дизеловите версии излизат на пазара от втората половина на 2013 г. Като опция ще могат да поръчвани и със 7-степенен автоматик DSG с два съединителя.



Видео

 
Keywords:   Skoda, skoda rapid
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...