Втори живот за британската марка Atalanta

Main March 14, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3405 views | no comments

Atalanta Sports Tourer се появява за пръв път пред публика на 5 март 1937 г., а на 5 март тази година, след 75 години, моделът прави повторния си дебют в Кралския автомобилен клуб в Лондон.
За времето си оригиналната Atalanta е била много напреднала в техническо отношение. Целта на производителя е била "да задоволи изискванията на любителите и на професионалните шофьори, и на пътя, и на пистата". Произведени са 21 екземпляра до началото на Втората световна война през 1939 г., когато е залезът на марката. От тях до днес са оцелели седем, а само четири от тях са в движение.
Новият автомобил е резултат от съвместните усилия на двама души - автомобилният ентусиаст Мартин Корфийлд от Стафордшир и реставраторът Тревър Фарингтън от Чешир.
Моделът съчетава оригиналната философия на Atalanta от 30-те със съвременните технологии за безопасност, а 85% от компонентите са уникални за дизайна на колата. Екстериорът е от ръчно обработен алуминий върху структура от ясен.
Приет е ограничен брой поръчки за новата Atalanta, като всеки автомобил ще бъде построен по индивидуална спецификация.

 
Keywords:   Sports
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...