Германците пестят от гуми

Main August 9, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8205 views | no comments

Виждали ли сте лекоатлет да стартира с пантофки? Не, нали? А далеч по-важно е значението на сцеплението при автомобилите – затова и върху джантите не бива да бъдат нахлузвани „галоши“. Проучвания на водещия европейски производител Continental показват, че все по-често германците пестят от гуми. Според информацията, подавана от представители в бранша, в най-силната европейска икономика шофьорите ползват все по-износени гуми.
След слабите продажби през първото тримесечие на 2013 финансовият директор на Continental Волфганг Шефер оповести, че неприятната тенденция засяга не само Германия, но и цяла Европа. „Никога през последните десетилетия не сме имали непрекъснат спад в продажбите в продължение на повече от шест тримесечия“, добавя високопоставеният служител. „В бранша развитието на ситуацията се наблюдава много внимателно“, допълва Шефер. „Много потребители и през лятото използват зимните си гуми“, казва Петер Хюлцер, директор на Организацията на търговците на гуми и вулканизаторите в Германия (BRV - Bundesverband Reifenhandel und Vulkaniseur-Handwerk). Причината била проста – хората търсели начин да спестят средства.
Хюлцер казва, че в наши дни все повече шофьори не носели в пунктовете за смяна своите летни гуми, защото искали да спестят пари от операцията, която в Германия е сравнително скъпа услуга. „Около 20% от нашите клиенти не си поставят летните гуми“, казва Хюлцер. Според него обаче имало шанс ситуацията с продажбите на нови гуми да се подобри. Специалистът на Dekra Кристиан Кох съветва шофьорите да не пренебрегват смяната на гумите през горещия сезон, когато температурата на асфалта често е със 60 градуса по-висока, отколкото през зимата. А това е причина за значително по-дълъг спирачен път, отделно и опасността от аквапланинг е много по-голяма.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...