Градският шик - XY Concept, и преродената легенда - GTi Concept

Main February 17, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4885 views | no comments

Peugeot представя в Женева два прототипа - XY Concept и GTi Concept. Двете концепции предлагат интерпретация на скока на поколенията, извършен от 208. XY Concept е насочен към градските хора, които искат да бъдат различни и ценят добрия стил, докато GTi Concept е прераждане на една легенда.
XY Concept и GTi Concept са плод на изключително прецизна работа с материалите и цветовете. Предната част се отличава с визуална идентификация, осигурена от светлините с функции Full-LED и светлинен водач последно поколение flat-guide, еднакво ефективен през деня и през нощта.
XY Concept е оборудван с дизеловия двигател 1.6 e-HDi с мощност 84 kW (115 к.с.) и механична 6-степенна скоростна кутия, XY Concept пренася своите пътници в различен свят в пурпурно червено, новия цвят Pulsion. Тази способност да се преобразява се дължи на един изключителен метод, който се състои в много прецизно полагане на 16 слоя боя и лак.
Акцентът в купето е пурпурната кожа, която откриваме върху арматурното табло, подлакътниците, волана, скоростния лост и средната част на седалките. С върха на пръстите си, или от волана, водачът може да управлява големия сензорен дисплей с функция стрийминг, за слушане на музика от телефона, или да избере оптимален маршрут. Джантите с размер 18 цола и изключителен дизайн, придават допълнителен шик на XY Concept. Радиаторната решетка се отличава с 3 хромирани хоризонтални лайстни над лакираната в черно греда, а долната й част е облечена в метализирана кожа с двоен шев.
GTi Concept е решен в тъмно червено с черни отблясъци. На предния капак и покрива се забелязва мотив на шахматна дъска. Вдъхновен от знамето, познато на всички любители на автомобилния спорт, този мотив се среща още върху металната мрежа на радиаторната решетка.
Акцентите в червено обединяват екстериора и интериора на GTi Concept. Червени са джантите с размер 18 цола, както и двойният хромиран ауспух. Червеният шев и декор на кожения спортен волан, топката на скоростния лост, на седалките и светодиодите в пръстените на уредите създават изключителна спортна атмосфера. За да допълнят спортната атмосфера, арматурното табло е тапицирано с alcantara със сив шев, таванът е изцяло черен, а педалите са алуминиеви.
GTi Concept не може да има друг двигател освен този на RCZ THP 200. Комбиниран с механична 6-степенна кутия, 1,6 THP отвежда водача в света на спорта. Пътното поведение на автомобила е безупречно. Това се дължи на шасито, което е с по-широки следи, + 36 мм отпред и отзад, и спортен спойлер, който осигурява необходимoто притискане. За оптимални спирачни разстояния, концепцията e оборудван с четири диска с диаметър 302 мм отпред и 249 мм отзад и червени спирачни апарати.

 
Keywords:   hdi, peugeot, pulsion
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...